Monday, April 4, 2011

Ya Allah, kuatkan saya !!

salam..
huh, sakit lagi..tuula yang dialami saya hari ini..
aiiii, nape eh..kebelakangan nie kerap je sakit..
seminggu dah, sering alami heartburn,

nausea,

n kadang2 nak vomit je selepas makan..
selera makan pun dah down giler2..
berat badan, tak yah cakap r..baru je timbang tadi,

aiii turun lagi..

kelmarin, time nak ujian osce (praktikal), bleh lagi kena heartburn..
dahla tetiba badan jadi panas giler..rigor (menggeletar) lagi..
aissshhh, pe nak jadi dengan saya nie..osce pun, tah pape..huhu..
balik osce, terus p klinik..
kata Dr, gastric saya makin teruk dan ada temperature skit (demam)..

dan saya, tah kenapa semalam..
tetiba salahkan takdir..
nape saya je yang sering sakit bukan orang len??
nape saya je slalu susahkan orang??
nape saya je yang perlu makan ubat??
n banyak lagila napenye..
nape, nape dan nape..
banyak yang berada kat fikiran saya semalam..
dan yang paling teruk, bleh ke saya cakap saya benci diri saya skunk..
aiiii, teruk tol..memang tak patutla..tak patut, tak patut, dan tak patutkan.

tapi sib bek de dia nie, cik nacra ..betulkan pe yang tak patut saya buat..
dan dia jugak yang banyak bagi semangat kat saya...
mekasih banyak kat dia yang slalu amik berat pasal saya..

skunk, saya tahu setiap penyakit tuu, adalah ujian daripada Allah yang Berkuasa bertujuan menguji keimanan kita sebagai hamba Allah. mungkin ada hikmah disebaliknya...
dan skunk, saya cuma perlu kuat, kuat dan kuat lagi..
 
kuat camni kan..hehe
 
insyaallah, saya bolehh..
Ya Allah, kuatkan saya !!


Bila jari menari,

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Cik Zaiey..♥

10 comments:

  1. SABARLA.... jangan mengeluh....

    ReplyDelete
  2. adik, sabar ye. kc dulu lama tau sakit camni. panas dada .. kdg2 mncucuk2 smpai ke tulang belakang.

    reasonnya?? gastrik dn stress.

    ReplyDelete
  3. @kakchik@ella
    a'a..mgkin sebab tu gak kakchik..tapi xpe r, ngh blaja tuk jd lbh kuat nie..huhu, doakan tau

    ReplyDelete
  4. akak pun baru2 ni dah dpt masalah yg sama.. sabar yer.. jaga permakanan dan makan ubat ikut nasihat doktor.. InsyaAllah.. Allah bersama org2 yg sabar.. Penyakit itukan penghapus dosa.. pastinya ada hikmah di sebalik setiap perkara.. Salam kenal yer..

    ReplyDelete
  5. jangan lupe mam obat....






    jom singgah n follow belog fyna.
    http://inibelogfyna.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. salam....sakit lg ker???
    ari2 ckap da gmuk...
    jge dri molek2 yerk....
    ...hehe...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...