Friday, November 11, 2011

NPPF oh NPPF ...

Assalamualaikum.
hehe, terasa jari nih nk menggedikk lagi..
jom, layann...

urm, kenape eh??
setiap kali nak exam je, mesti kite semua cam takut2..

grrr..

berdebar bukan men..
tah pape..
exam je kot, bukannye mati pun (bak kata kawan aku laa..)
haha..aku sendiri pun tak paham sebenarnye...
kenapa aku asyik alaminye..
bukan sekali, bukan dua kali, tapi berkali-kali..

NPPF oh NPPF..
kerana ko, aku jadi lagu tuhh.. aisshhh
"NPPF ?? pe tuhh " 
aku agak de orang kan tanya soalan tuhh..
sebelum korang tanye, aku jawabla dulu kan..hehe
NPPF tuhh code bagi subjek professional practice yang aku dah amik 2 hari lepas..
aisshh, nak amiknye..
bukan senang..
macam2 dugaan aku hadapi..

sebulan sebelum exam tuhh, aku dah abiskan banyak mase tuk study subjek tuhh..
pe taknye, banyak topic tuhh.. bukan skit..

macam2 aku nak kena bace, kena paham n nak kena hafal..
penyakit tuh, penyakit nih..
prosedur tuh, prosedur nih..
intervensi tuh, intervensi nih..
n banyak lagi laaa..
uishh, nak taip pun, tak akan abisnye.. hehe

tapi,
nak dijadikan cerita laakan,
malam sebelum exam tuhh kan,
aku pun tak tahu laa, kenapa dengan diri aku..
aku jadi lain sangat, semacam je..
tak senang duduk..
kuar masuk bilik, 
pergi situ, pergi sini..
tah pape..
member aku cakap, dah cam orang mati laki dah..
haha, klakakan..

tapi, memang aku tak leh ingatla saat tuhh..
saat yang buat diri aku jadi tah pape.. ( tah pape, masuk kali nihh dah bape kali aku ulang ayat nihh..hihi)
nape eh, aku jadi camtu??
debar sangat ke???
uishhh..

tapi, nasib baikla de budak nih..


tenangkan aku..
ayat dia "p tdola.."
hehe..
dan aku, pergila tidurnye..
nak leh ke tidurnye, bukan senang..
dengan lampunye yang pasang, dengan bisingnye..
mahunye kul 12 lebih jugakk, baru aku tidur..
dan kul 2 tuhh, aku dah bangun balik..
nak studyla katakan..
tapi mate, masyaallah susah tol nak bukak..
still mamai, sehinggala budak yang lam pic tuhh, kejutkan aku balik kul 2.30pagi..
aku pe lagi, bangunla jugak..

hah, study lagii..
bukak buku, study hingga ke pagi..
study sampai jeluak..

huhu, pagi tuhh..
sebelum kuar pergi exam, aku tetiba je pening..
pahtu muntah2..
bukan biasa, brownish colour lagi tuh.. (hehe, mungkin air milo yang aku minum tadi kot keluar)
dan kat dewan exam tuhh, aku tak tahu pe jadi kat aku lagi..
tangan aku cam tremor (menggeletar), muka tetiba panas, tekak lak loye2..
Tuhan je tahu camne aku time tuhh..
sambil jawab, sambil aku tahan perasaan nak muntah tuhh..
nak ke tandas, aku takut mase aku abis..
aku ork, punye ork...
ork 2 lam bahase lain, tahanla..hehe
sib bek, tak kuar..
abis je exam, aku pe lagi..
balik bilik, amik PCM, terus tido..
tengahari sampai petang, memang dasyat rr..
tak pernah aku buat..

huhu,
NPPF oh NPPF..
sebab ko, aku jadi lagu tuhh..
tah pape..
tapi kan, aku musykil satu bende..
asalla ko kuar soalan yang senang sangat, sampai aku tak leh nak buat hah..
aku hafal sume topic yang susah, tapi tengok..
kuarnye ape..
aishhh, memang susah nak agak..
time tuhh, semua perasaan aku rase nak keluar..
marah, sedih, kecewa, nak nangis, n semuala..
tapi, pape pun..
aku kena redhakan jugakk..
dan sekarang, aku hanya mampu berdoa..
moge2 aku diluluskan..
doakan erk !!


p/s : kepada siti nasirah nasiron, TQ banyak atas jasa-jasa anda..
dan kepada apunk, sori gue gunakan perkataan "aku"..gue tahu tuu bukan bahase kita..sori, dah terjebak dengan perkataan tuhh..huhu..


Bila jari menari,

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Cik Zaiey..♥

2 comments:

  1. gue plh utk like kt kotak ada nilai.kah kah..kn like kotak lucu, nangis lok kabo nganyim:P

    hihi..peace no war~

    ReplyDelete
  2. sape2 pun macam tu..mngigil, berdebar2 :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...