Saturday, February 18, 2012

Alhamdulillah, I have a new baby..

Assalamualaikum.
new baby??
mesti korang ingat baby niekan..


hihi, takde la..
lom kawin, camne nak dapat baby..

tapi yang nie hah..
si Lulu nih..

my Lulu
camne dapat die???
hah, panjang citenye..
tapi kan ku pendekkan..hihi

aku jupe kucing nie kat tengah-tengah jalan waktu balik daripada hantar adik ke UMT pagi tadi..
uishh, terkejut taw tengok kucing tu kat  tengah-tengah jalan..
tengah ujan lagi..
dahla still baby..
camne kalau de kerete lalu, mahunye tak naye..
bole mati kucing tu..
aku pun suruhla kak aku buat u-turn balik..
niatnye, nak selamatkan baby kucing tu je..

tapi alih-alih, aku nampak dari jauh seorang mamat nihh..
issshhh, punyela baik hati (bole buat calon suami nihh..hihi),
turun dari kereta n selamatkan kucing tu dari duk tengah jalan..
aku tengok je dari jauh gelagat die, tak berani p dekat..
daripada gaye mukanye, bole tahanla..
tahan pe???
isshhh, bole tahan baikla..
hehe...

lepas je mamat tu berlalu pergi, aku pun turun rr dari kereta..
p amik kucing tu..
alahai, kesian taw..
kesejukan dienye, basah abis bulu-bulu..
aku intai kiri kanan..
takot-takot mak die de. bolela hantar p dekat..
tapi, takde sape-sape pun..

aku pun pe lagi..
buatla keputusan nak amik die jadi baby baru aku..
terfikirla jugak, kalau tinggal kat situ kan,
nanti ye men kat tengah jalan, bahaye tuu..
huhu, mahunye jadi arwah kan..

urm,
mase lam kete, die syik nangis taw..


sejuk kot, tak pon lapar..
huhu, abis tisu, aku amik tuk lap badan die..
nangis nye nangis, aku masukkan die lam kotak tisu nihh..



hah, trus die diam..
maybe dah ilan kot sejuknye skit..

lepas tuh, aku fikir die punye name, nak panggil pe die nihh..
aku cadangkan cici..
tapi mak aku cakap, die nampak cam jantan je..

Mak dengan Lulu
 
so, aku ubah, aku panggil die Lulu..
Lulu??
bukan ke tu pun name perempuan ehh..
hihi, tak kisah rr..
janji aku suke name tuhh..

come kan??

tidur selepas puas diulit aku..hihi

die lagi.. alahai, tomeynye my baby..hihi
 kayla, tulaa serba sedikit cerite mengenai baby baru aku..

p/s : kawan2, jangan lupe doakan die bole suaikan diri dengan persekitaran baru kat umah aku taw..hihi

Bila jari menari,

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Cik Zaiey..♥

3 comments:

  1. wah..comelnye baby br awk, hihi~...

    baiknye laki tue eh... ^_^
    apsal xamik no hp die?lalalala~...XD

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...