Saturday, February 11, 2012

Reload Prepaid Secara Percuma..

Assalamualaikum.
nie nak share skit..
cara me reload prepaid tanpa perlu bayar duit..
pelik kan???
aku dapat info nihh dari sorang mamat nie..
tengah syok2 borak, tetibe ye kongsi rahsia nie kat aku..
dan sekarang, aku kongsi dengan korang lak..

'Reload Prepaid Secara Percuma..'


kay, sila rujuk bawah..
tapi, nie de unsur illegal skit la..
kalau nak, bole truskan..
tak nak, tak yah rr..
 
cara reload nih hanya boleh digunakan pada 10 dan 11 haribulan pada setiap bulan..
nih kerana setiap talian ini di upgrade pada masa-masa ini..
ingat, 10 dan 11 je..
kay, kepada pengguna talian 012, 013, 014, 016, 017,019 kuarkan telefon korang dan dail 1415007 dan tunggu dalam 5 saat dan korang akan dengar seperti bunyi bising, tunggu sehingga bunyi itu hilang dan dail 9151, tunggu 3 saat dan tekan nombor telefon sendiri.
korang akan dengar dia cakap "please insert you pin number" dan masukkan no nihh, 011785 45227 00734..
tunggu hingga operator tu cakap  nombor pin selesai..
lepas tu dial 0405 untuk KL, 0406 untuk yang duduk di Selangor..
korang akan dengar "for airtime top-up, press 1723"
selepas dail nombor tadi tekan nombor telefon korang sekali lagi dan tunggu selepas bunyi bising
selesai..

dial 4455147 diikuti 146 selepas 5 saat...
ok, yang ni agak banyak sikit, dial 1918 lepas 3 saat dial 4451 dan masukkan siri 0117-445227 1145527..
selepas dail diangkat, terus dail 55524785933 dan selepas korang dengar "please key in your password" tekan
****2+253+7891*+546322, tunggu sampai dia kata "your passwords accepts" dan dia akan kata "please insert your emey number".. tekan nombor telefon korang lagi sekali sampai korang dengar seperti bunyi dial diangkat, dial 1566 dan korang akan dengar dia kata "re-confirm your emey number" lepas tu dial nombor tepon korang seperti berikut, contoh = 6011556 2245334 + no tepon anda....selepas beberapa saat, korang akan mendengar "your pin number is accept" .. korang terus dail 1007 dan korang akan dengar "your emey number is accept" terus dail 4566 dan korang akan dengar "your password is accept"..
terus dail nombor tepon korang dan korang akan dengar ayat power nihh
"kepala hotak kau, kat dalam dunia ni mana ada benda yang free, masuk toilet pun kena bayar 30 sen tahu tak???"

sekian,terima kasih..


p/s : hehe,  jangan marah.. aku pun terkena sama gak..


Bila jari menari,

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Cik Zaiey..♥

3 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...