Saturday, August 25, 2012

Alahai, mamainye pasal.. aisshhh

Assalamualaikum.
hehe..
nie nak kongsi satu cite yang bagi aku agak lucula..
citenye bermula petang tadi..
tengah syok2 tido, tetibe member kejutkan..
de kes kat klinik..
nak kene refer patient jatuh motor ke hospital..
aku pe lagi, dengan mamainye bangunla tido..
basuh muke, n siapkan diri..

siap je, aku trus gapai kunci kat tempat letak kunci..
kebetulan time tu juga, member umah nak balik kampung bercuti..
kuarla umah skali..
aku p klinik, die balik kampung dengan tunangnye..

sampai je klinik, MA tegur..
"muke baru bangun tido"
hehe, malula plak rasenye..
buat2la cover..

siap refer kes, terusla balik umah..
dalam ambulans tu, tetibe teringat..
semalam habis je keje, kunci umah letak lam bilik..
tadi amik kunci kat tempat kunci..
aku pe lagi, trus raba kocek seluar...

cehh, siot tolll aku nie..
tersalah amik kunci rupenye..


terambik kunci klinik desa member aku..
mamainye pasal..
adoiiii..
gelabah aku time tu..
takut2, tak leh masuk umah..
tido luar sorang2..
huhu, takmo aku..
lam ambulans tu, tak abis2 aku doa..
harap2 lehla masuk umah..

sampai je umah, 
waktu tu dah kul 8 malam.. gelap je 
aku trus melulu ke pintu belakang..
ku tahu, pintu depan ofcosla berkunci..
siap ber"gril" lagi..
huhu..

alhamdulillah..
nasib bek, gril pintu belakang rosak..
member aku juz kunci tombol dari dalam..
aku pe lagi, dengan tangan panjangnye, masukkan tangan melalui tingkap tuk cari tombol pintu..
fuhhh...
sib bekla tangan nie kecik dan panjang..
bolela jugak masuk tuk buka lock..

akhirnye..
berjaya jugak masuk..
alhamdulillah..
takla tido luar malam nie..


p/s : moral of the story, jgn tido lepas Asar..
tak bek.. hehe


Bila jari menari,

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Cik Zaiey..♥

2 comments:

  1. padan la muka kalau kena tido kat beranda.. huhu

    ReplyDelete
  2. Tak baik lah anonymous ni kata cam tu,kena kat awak baru tau

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...