Tuesday, September 11, 2012

Alhamdulillah, everything is going to be okay..

Assalamualaikum.
alhamdulillah, semuanya dah makin membaik..


aku dah bole trime kehidupan aku sekarang..
syukur sesangat..

kalu dulu,
aku tak bole nak duk sini,
ari2 aku nangis,
ari2 aku tension, 
ari2 aku muram,
ari2 aku se nk marah..
arghhh, semualaaa..

sampaikan aku mogok..
tak makan tuk bape ari..
terperak lam bilik..

aisshhh, aku pun tak tahu ape masalah aku time tu..
aku memang tak bole nak trime, duduk di kawasan terpencir cam nie..
jauh dari bandar..
ape pun takde..
ape pun tak bole..

ari2, aku se nak nangisssssssssssssss je..
takmo layan sape2, sehinggakan famili aku cal pun,
aku bole letak..
takut aku kan nangis bile dengar sore dorang..
takut dorang kan tahu masalah..
aku tak nak susahkan dorang, tu je..huhu

tension punye pasal,
abis seluruh mukeku naik jerawat..
sampaikan semua patient tanye kenape dengan mukeku..
haha, malu siotttt..

tapi pe kan daye, benda dah jadi..
jerawat dah naik..
haha, trime jelaaa..

tapi alhamdulillah,
selepas 5 bulan duk kat klinik serkat nie, 
aku dah bole trime semuanye..
dah bole blaja serba sedikit..
dah bole bergelak tawa dengan patient dan staff..
aku semakin suke duk sini..
syukur sesangat Ya ALLAH..

dan ingatla satu perkara..
"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya." - Surah al-Baqarah: 286.

Bila jari menari,

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Cik Zaiey..♥

0 jari menari..:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...